Βρείτε μας στο facebook

Η σελίδα μας στο facebook: Αντιφασιστική Επιτροπή Γειτονιάς

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Στην κρίση και τη φτώχεια απαντάμε με αλληλεγγύη! Ο φασισμός ποτέ δεν ήταν λύση

Η κρίση κι η φτώχεια είναι μια δυσάρεστη πραγματικότητα για την πλειοψηφία της κοινωνίας μας.

  • Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι το 70% ζει στο όριο της φτώχειας.
  • Οι άνεργοι έχουν φτάσει το 1,3 εκατομμύριο και το 26%.
  • Αρκετά παιδιά δεν έχουν να φάνε και λιποθυμούν μέσα στα σχολεία τους.
  • Η μετανάστευση (των Ελλήνων προς το εξωτερικό) έχει επιστρέψει.
Αυτό είναι το σκληρό πρόσωπο της κρίσης για μας, τους εργαζόμενους, τους νέους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους μικρομεσαίους κλπ.

Κι όμως, δεν «ματώνουν» όλοι οι Έλληνες. Τραπεζίτες, εφοπλιστές, μεγαλοεπιχειρηματίες τη βγάζουν… λάδι! Για παράδειγμα, ενώ εμείς γονατίζουμε από τους φόρους, οι Έλληνες εφοπλιστές έχουν πάνω από 50 διαφορετικές φοροαπαλλαγές. Για το 2013 θα πληρώσουν φόρο 80 εκατομμύρια €. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση κόβει κονδύλια από τους ανάπηρους ύψους 82 εκατομμυρίων €! Την ώρα που οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις βάζουν λουκέτα, η κυβέρνηση ήρθε με νόμο να διαγράψει τα χρέη των ΠΑΕ (για να γλυτώσουν οι μεγαλοκαρχαρίες- παράγοντες)!

Όλοι μαζί απέναντι στην κρίση!
Δεν πάει άλλο! Αυτήν την κατάσταση πρέπει να την ανατρέψουμε. Κι αυτό δεν μπορεί να γίνει, αν δεν αγωνιστούμε. Όσο τους αφήνουμε, τόσο θα μας φέρνουν κι άλλα μνημόνια, κι άλλα μέτρα, κι άλλους φόρους…
Τα προβλήματα της φτώχειας, όμως, είναι τόσο μεγάλα, που παράλληλα με τους αγώνες, πρέπει να οργανώσουμε κινήσεις κοινωνικής αλληλεγγύης. Σίγουρα, μία απομονωμένη κίνηση δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα σίτισης των παιδιών, δεν μπορεί να εξαφανίσει την ανεργία κλπ. Όμως, σταθερές και τακτικές κινήσεις αλληλεγγύης, μπορούν να δώσουν κάποιες ανάσες σε όλους μας!

Τέτοιες κινήσεις μπορούν να ‘ναι παζάρια χωρίς μεσάζοντες, για να μπορούμε να αγοράζουμε φθηνά τα προϊόντα που χρειαζόμαστε. Συλλογή τροφίμων κι ειδών πρώτης ανάγκης για πολύ φτωχές οικογένειες Ελλήνων και μεταναστών κι άλλες κινήσεις. Αν ο κόσμος της γειτονιάς οργανωθεί, θα μπορέσει να κάνει τη δική του ζωή ελαφρώς καλύτερη, μέσα από ένα δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης.

Οι ναζί της Χρυσής Αυγής δεν είναι λύση!
Η φτώχεια δεν κάνει διακρίσεις. Χτυπάει Έλληνες, Αλβανούς, Ρώσους, Αφρικανούς. Χτυπάει μαύρους, άσπρους, κίτρινους. Στην πραγματικότητα έχουμε δύο επιλογές: ή να παλέψουμε όλοι μαζί ενωμένοι ή να αρχίσουμε να φαγωνόμαστε μεταξύ μας. Ή θα προσπαθήσουμε να δώσουμε λύσεις στα καθημερινά προβλήματά μας όλοι μαζί, ή θα κλέβει ο ένας το φαΐ του άλλου.

Η Χρυσή Αυγή ενσαρκώνει όλη την λογική του «διαίρει και βασίλευε»! Κάνει επικοινωνιακές κινήσεις «μόνο για Έλληνες». Φορώντας τη μάσκα του «φιλάνθρωπου» μοιράζει πού και πού τρόφιμα, για να πάρει την ψήφο του κόσμου. Η Χρυσή Αυγή το παίζει φιλολαϊκή και στρέφει την οργή του κόσμου στους πιο αδύνατους.

Τι κάνει, όμως, απέναντι στο ίδιο το σύστημα; Τι έχει κάνει μέσα στη βουλή τόσον καιρό; Αλήθεια, τους έχει δει κανείς στις απεργίες; Τους έχει δει κανείς στους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας; Τους έχει δει κανείς να κάνουν «νταηλίκια» μπροστά στους τραπεζίτες; Το αντίθετο! Στήριξαν το ξεπούλημα της ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς. Ζητούσαν περισσότερες φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές. Ψήφισαν υπέρ της διαγραφής των χρεών των ΠΑΕ.

Αρνούμαστε να γίνει η γειτονιά μας, περιοχή δράσης της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής! Προτείνουμε την ενότητα και την οργάνωση του κόσμου! Να χτίσουμε ένα δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης για όλους και για όλες! Να παλέψουμε για να ανατρέψουμε το σύστημα που γεννά τη φτώχεια και τον φασισμό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου