Βρείτε μας στο facebook

Η σελίδα μας στο facebook: Αντιφασιστική Επιτροπή Γειτονιάς

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

«Όλη η Ελλάδα μια Μανωλάδα?»

Το κείμενο αυτό μοιράστηκε από την Αντιφασιστική Επιτροπή Γειτονιάς τις προηγούμενες μέρες και κυρίως στη μέρα κοινωνικής αλληλεγγύης που διοργανώσαμε την Κυριακή 28 Απρίλη.

Τραυματισμένοι μετανάστες- εργάτες από τους πυροβολισμούς

Πριν από μερικά χρόνια η Μανωλάδα είχε ακουστεί για πρώτη φορά εξαιτίας της βαναυσότητας και της κακομεταχείρισης που υπέστησαν οι μετανάστες- εργάτες της περιοχής. Πριν από λίγες μόλις μέρες, μάθαμε όλοι για τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν ξανά στην Μανωλάδα. Η διάρκεια και η συνέχεια του καθεστώτος δουλείας που επικρατεί στην περιοχή αυτή αναδεικνύει την ένοχη σιωπή της τοπικής κοινωνίας και ακόμα χειρότερα την κρατική αδιαφορία.

Το κράτος άφησε εδώ και χρόνια ανενόχλητους και ατιμώρητους τους τσιφλικάδες της Μανωλάδας να εκμεταλλεύονται και να τρομοκρατούν μετανάστες που πίστευαν ότι θα μπορούσαν να κερδίσουν ένα τίμιο μεροκάματο με την δουλειά τους.

Οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης των εργατών φράουλας στην Μανωλάδα, ήταν γνωστές στο Πανελλήνιο, αλλά κανένας κρατικός φορέας δεν κινητοποιήθηκε για να καταγράψει και να καταγγείλει το απάνθρωπο περιβάλλον στο οποίο στοιβάζονται οι μετανάστες.

Η κρατική αναλγησία και αδιαφορία όμως δεν περιορίζεται στην περιοχή της Μανωλάδας. Αν κοιτάξουμε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, θα διαπιστώσουμε τις ίδιες τραγικές συνθήκες διαβίωσης. Οι αναφορές που έρχονται από τις Φυλακές της χώρας μιλούν για το ίδιο τραγικές συνθήκες κράτησης, οι οποίες μεταξύ άλλων εγκυμονούν και σοβαρούς κινδύνους για την Δημόσια Υγεία.

Η κρατική αυθαιρεσία που εφαρμόζεται με αθρόες προσαγωγές και αναρίθμητα πλέον περιστατικά κακομεταχείρισης μεταναστών, μήπως είναι λιγότερο υπεύθυνη για την όξυνση της βίας που είδαμε τόσο στην Μανωλάδα όσο και σε πολλές ακόμα περιοχές της χώρας μας?

Είναι το ίδιο κράτος που εκτός από την κακομεταχείριση των μεταναστών, έχει οδηγήσει εκατομμύρια συμπολίτες μας στην ανεργία και στην μαύρη εργασία, με την αυθαιρεσία των εργοδοτών να οργιάζει, εξαιτίας της έλλειψης επαρκών ελεγκτικών μηχανισμών. Είναι το ίδιο κράτος που κατά επίσημη δήλωση των Τροϊκανών τρωκτικών, στέλνει το επίδομα Αλληλεγγύης για την αποπληρωμή των φουσκωμένων δανείων τους αντί να το διανείμει για την ανακούφιση των χειμαζόμενων συμπολιτών μας.

Νιώθουμε ότι οι μετανάστες είναι οι πιο «αδύναμοι κρίκοι» στην αλυσίδα της κρατικής αναλγησίας και αυθαιρεσίας. ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ: Τρία και πλέον χρόνια απάνθρωπων πολιτικών εγκλημάτων μας έχουν φέρει όλους πλέον στην ίδια επισφαλή κατάσταση. Όσοι πιστεύουν ότι βγαίνουν αλώβητοι από αυτόν τον εξοντωτικό οδοστρωτήρα, απλά δεν έχουν υπολογίσει σωστά πότε ακριβώς θα βρεθούν στο ίδιο ή σε διπλανό στρατόπεδο κράτησης με αυτό των μεταναστών.

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΟΜΩΣ!

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο όλων μας που νιώθουμε την εγκληματική κρατική αυθαιρεσία να ζυγώνει. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να αντισταθούμε στην ισοπεδωτική αυτή μηχανή που μας τρομοκρατεί καθημερινά.

Αυτό πετυχαίνουμε με τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης και συμπαράστασης σε όλους τους συνανθρώπους της γειτονιάς και σε συνεργασία με όλες τις δυνάμεις που μπορούν να βοηθήσουν να αποκρούσουμε την αδιαφορία και την αυθαιρεσία απ’ όπου κι αν προέρχεται.

Είμαστε ΜΑΖΙ με τους αδύναμους, είτε αυτοί είναι μετανάστες, είτε είναι συμπολίτες μας και γείτονες μας. Είμαστε μαζί σημαίνει, είμαστε ΔΥΝΑΤΟΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου