Βρείτε μας στο facebook

Η σελίδα μας στο facebook: Αντιφασιστική Επιτροπή Γειτονιάς

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Σήμερα- Παρασκευή 14/2- στις 6μμ στην καμάρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη σύλληψη του Κούρδου πολιτικού πρόσφυγα Τσετίν

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Τσετίν και στους άλλους Τούρκους και Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες από την Επιτροπή Αλληλεγγύης σήμερα- Παρασκευή 14/2- στις 6μμ στην καμάρα.



Δημοσιεύουμε σημερινό σχόλιο της δικηγόρου της Επιτροπής Αλληλεγγύης Έφης Τελλή στο facebook:

Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη εχθές [σημ ΑΕΦ: 13/2] ο Τσετίν (Hassan Kosar). Για τον Τσετίν βγήκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του από τον Δεκέμβριο του 2013 για την έκρηξη της Τριανδρίας, το 2010. Να θυμίσω ότι γι' αυτήν την απόφαση είχαν παραπεμφθεί 5 άτομα με κακουργηματικές κατηγορίες, εκ των οποίων τα δύο ήταν ο Kalayci [1] και η Emine [2]. Ο Kalayci είχε προφυλακισθεί επί 6 μήνες και στη συνέχεια απαλλάχτηκε με βούλευμα, δεν οδηγήθηκε δηλαδή καν στο Δικαστήριο. Η Εμινέ είχε προφυλακισθεί, έμεινε προφυλακισμένη για πολλούς μήνες και στη συνέχεια αθωώθηκε από το Δικαστήριο. Ο Τσετίν δεν είχε παραπεμφθεί μέχρι το Δεκέμβριο του 2013 και η ανάκριση είχε ολοκληρωθεί. Τώρα με βάσει κάποια «νέα» στοιχεία (που δεν ξέρουμε ακόμη ποια είναι), η ανάκριση ξανάνοιξε. Για τον Τσετίν βγήκε ένταλμα σύλληψης ως αγνώστου διαμονής (όπως είχε βγει και για τους άλλους βέβαια) παρόλο που είναι γνωστός σε όλη την Ελλάδα. Βέβαια έχουν δίκιο τα παιδιά της αντιτρομοκρατικής, δεν μπορούσαν να τον βρουν πουθενά γιατί μάλλον κρυβόταν στην Ταβέρνα του!!!!! (Έχει πολλές κρυψώνες αυτή η ταβέρνα, έχετε πάει;).

Ο Τσετίν κατηγορείται με το ίδιο πανομοιότυπο κατηγορητήριο για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και κατοχή εκρηκτικού και πολεμικού υλικού.


Σημειώσεις ΑΕΦ
[1]: Για την περίπτωση του Kalayci, διαβάστε "ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!", oagonas.blogspot.gr, 22/3/13.
[2]: Για την περίπτωση της Emine, διαβάστε "Συνέντευξη με την πολιτική πρόσφυγα Εμινέ", fylosykis.gr, 23/9/13.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου