Βρείτε μας στο facebook

Η σελίδα μας στο facebook: Αντιφασιστική Επιτροπή Γειτονιάς

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Ψήφισμα αλληλεγγύης στους 5 διωκόμενους φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου

Ως Αντιφασιστική Επιτροπή Φαλήρου (Θεσσαλονίκη), καταδικάζουμε την επιχειρούμενη δίωξη φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου, λόγω των πολιτικών τους απόψεων και της συνδικαλιστικής τους ιδιότητας. Η Πρυτανεία, σε συνεργασία με τον πρώην καθηγητή του Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ. Ιωάννη Σαριδάκη και την παράταξη της ΠΑΣΠ ΑΕΙ Κέρκυρας επιχειρούν να σπείρουν κλίμα τρομοκρατίας, να επιβάλλουν ένα αποστειρωμένο περιβάλλον και να καταπνίξουν οποιαδήποτε αντίθετη άποψη, οποιαδήποτε προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών που επικρατούν στο πανεπιστήμιο και την κοινωνία. Προκειμένου να πετύχουν αυτούς τους στόχους, δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε μέσο, ακόμα και να ασκήσουν μηνύσεις που δεν τηρούν κανένα νομικό πρόσχημα. Τέλη Σεπτέμβρη ενημερωθήκαμε για την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος 5 αγωνιζόμενων και συνδικαλιστών φοιτητών του Ι.Π. και μέσα Φλεβάρη έγινε γνωστό ότι οι φοιτητές παραπέμπονται από τον εισαγγελέα σε δίκη.

Είναι πολύ πιθανό, ο πρώην καθηγητής του Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ. Ιωάννης Σαριδάκης να κινήθηκε νομικά κατά των εκπροσώπων του Συλλόγου Φοιτητών του Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ., λόγω της απόφασης του Συλλόγου Φοιτητών να καταγγείλει την επανειλημμένη και αδικαιολόγητη ασυνέπειά του στις ακαδημαϊκές του υποχρεώσεις, καταγγελία που αυτονόητα στηρίχθηκε ομόφωνα και έχει προωθηθεί στα αρμόδια θεσμικά όργανα από την Γενική Συνέλευση του Τμήματος, για να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις. Το ίδιο συνέβη και με τον Αντιπρύτανη Οικονομικών Σταύρο Κάτσιο, ο οποίος καταγγέλθηκε από το Σύλλογο Φοιτητών Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ. για επανειλημμένη ασυνέπεια στις ακαδημαϊκές του υποχρεώσεις και την κακοδιαχείριση των οικονομικών του Ι.Π., αλλά και από τον εκπρόσωπο του Συλλόγου Φοιτητών Τ.ΗΧ.ΕΙ. στη Σύγκλητο σχετικά με τη στάση του στην υπονόμευση του δημόσιου πανεπιστημίου.

Τα συγκεκριμένα άτομα που επιδιώκουν την δίωξη (Κάτσιος, Σαριδάκης, στελέχη της ΠΑΣΠ) είναι ένα πολύ μικρό κομμάτι της ακαδημαϊκής κοινότητας στην Κέρκυρα. Η πλειονότητα της, χωρίς να αποτελεί ένα ομοιογενές μίγμα και βεβαίως προερχόμενη από ποικίλες πολιτικές και ιδεολογικές αφετηρίες, στέκεται αλληλέγγυα στους κατηγορούμενους φοιτητές και θα βρίσκεται στο δικαστήριο για να αποκαταστήσει την αλήθεια όσων διαστρεβλώνονται στο κατηγορητήριο.

Η πολιτική δίωξη δεν πρέπει να περάσει. Θα σημαίνει την ποινικοποίηση των συλλογικών διεκδικήσεων και του πολιτικού λόγου, θα είναι μια ωμή καταδίκη της ελεύθερης έκφρασης στο χώρο του πανεπιστημίου. Χωρίς πολυφωνία, αντίλογο, κριτική και αμφισβήτηση, το πανεπιστήμιο είναι τέσσερις κενοί, μουχλιασμένοι τοίχοι, δεν διαφέρει καθόλου από φυλακή.

Αντιφασιστική Επιτροπή Φαλήρου (Θεσσαλονίκη)

antifaep.blogspot.gr, antifaep@gmail.com, facebook.com/amkvoe

1 σχόλιο:

  1. Ωστέ αυτά έκανε στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο ο κ. Ιωάννης Ε. Σαριδάκης πριν μας έρθει στο Τμήμα Τουρκικών Σπουδών του ΕΚΠΑ για να μας διδάξει "Σώματα Κειμένων και Μετάφραση (!)", όπου τον έφεραν οι ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ του καθηγητές Ιωάννης Μάζης (Πρόεδρος του Τμήματος) και Ελένη Σελλά-Μάζη! Κυνηγούσε εκεί και εξακολουθεί να κυνηγάει φοιτητές που αγωνίζονται για κάτι καλύτερο! Τι υποκρισία θεέ μου! Και να σκεφτεί κανείς ότι εδώ, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών του συγκρότησαν εκλεκτορικό και τον ψήφισαν ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ οι δύο κουμπάροι του στην εκλογή του για επίκουρο καθηγητή! Βοά εδώ ο τόπος! Τι υποκρισία! Τι φασισμός! Και τι απαράδεκτη η εκεί Πρυτανική αρχή να καλύπτει λουφαδόρους (όπως ο ανωτέρω) και να κυνηγά παιδιά που διεκδικούν το δίκιο τους και το όνειρο! Πλήρης συμπαράσταση λοιπόν απ' όλους μας στους διωκόμενους με κατασκευασμένες κατηγορίες αγωνιστές φοιτητές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή